4Reel is een “Keltische” band met een unieke sfeer. Naast liederen en instrumentals uit Ierland, Schotland en Bretagne laat het kwartet ook een fraaie voorraad eigen werk horen. Ook het instrumentarium is hoogst origineel: naast flatback bouzouki, gitaar, accordeon, tinwhistle en contrabas gebruikt 4Reel vaak draailier en nyckelharpa. Daarbij is het hoofdinstrument van fiddler Jos geen viool maar een viola d’amore.

De kracht van 4Reel zit voor een groot deel in de line up: de door de wol geverfde oude rotten Leo de Kruis (Sistrum) en Jos Koning (Crackerhash, Twee Violen en een Bas) met voortdurend weerwerk van de onbevangen jongere generatie: Lonneke Knegtel (Daisy Chain) en Alieke Verburg. Deze combinatie staat garant voor bevlogen muziek en sprankelende optredens.

Het optreden van 4Reel vindt plaats op zondag 8 januari 2023 in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.