In het kader van “Nederlands of wat er ook lijkt…” vindt op zondag 10 maart de laatste middag van dit thematische seizoen plaats. De muziek wordt verzorgd door de drie muzikanten van de groep BmB. BmB is een trio dat elkaar al jarenlang kent via de balfolk-scene en bestaat uit Luc Plompen (zang, gitaar), Niek van Uden-Luteijn (accordeon, zang) en Wouter Kuyper (doedelzak, fluit, chalumeau, zang). Lucas en Wouter zijn als straatmuzikanten dit jaar ook te bewonderen tijdens de 1-aprilviering

Balfolk wordt niet snel geassocieerd met liederen. Het is tenslotte met name bedoeld als dansbegeleiding. Maar het is nu juist wat BmB wel doet: gezongen balfolk, afgewisseld met instrumentaal werk. De liederen die gezongen worden vinden vaak hun oorsprong in de zuidelijke Nederlanden, o.a. uit het repertoire van Wannes van de Velde. Naast de dansmelodieën uit de Lage Landen wordt de Franse folkmuziek als inspiratiebron gebruikt. Dit is ook te horen op hun CD getiteld “Ge vindt wel een taal”. Veel wat er op het album gespeeld wordt, is traditioneel en oud, maar er zitten ook nieuwe juweeltjes tussen, zoals de BmB-wals.

Het concert van  BmB vindt plaats op zondag 10 maart in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

In oktober start FolkClub Brielle met een verrassend programma met veel aandacht voor de Keltische muziek. Zij komen naar Brielle: Lowland Paddies, Fred Piek c.s, Boxin’the Vox, Marjolein Meijers, Laura Cortese en Bert Ruymbeek en Brisk.