Nanne en Ankie: Fries maritiem in ’t Kont van het Paard

In het kader van “Nederlands of wat er ook lijkt…” is er op 11 februari aandacht voor de Friese taal. Sinds 1980 spelen Ankie en Nanne samen, aanvankelijk in groepen als Irolt, Kat yn ’t Seil en Kajto en later vooral als duo. Vanaf dat moment houden zij zich bezig met de maritieme liedcultuur van Nederland en gelden zij als toonaangevende muzikanten op dit terrein. Veel traditionele liedjes van zeelui en vissers – in het Nederlands en het Fries – hebben zij teruggevonden en opnieuw bekend gemaakt. Samen brachten ze ruim 40 albums uit. Regelmatig maken ze tournees door Frankrijk, Engeland, Spanje en Duitsland, maar ook buiten Europa.

Nanne en Ankie zijn betrokken geweest bij de realisatie van “Liereliet”. Veel van hun ideeën zijn verwerkt in dit muziekfestival. Op grote en kleine podia, concertzalen, kerken, kroegen, op boten, op straat en festivals; overal en altijd brengen Ankie en Nanne met humor hun repertoire. Nanne & Ankie begeleiden hun zang met instrumenten als gitaar, mandoline, concertina en schalmei.

Het concert van  Nanne en Ankie vindt plaats op zondag 11 februari in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

Het programma voor 2024-2025. Wie komen er naar Brielle?

Het bestuur van FolkClub Brielle heeft de volgende groepen bereid gevonden naar Brielle te komen. The Lowland Paddies, Fred Piek en dochter(s), Boxin’ the Vox, Marjolein Meijers, Laura Cortese & Bert Ruymbeek en Brisk komen naar de vestingstad.