FolkClub Brielle sluit het kalenderjaar af met een optreden van de bekende en populaire folkgroep “Pekel”. “Pekel” speelt Nederlandse folk, maar laat zich beïnvloeden door een scala aan culturen en stijlen. Zo klinken – naast de basisbezetting van accordeon, gitaar, contrabas en trom – ook doedelzakken, lepels, bouzouki, mondharp en fluit. De muziek van Pekel is toegankelijk voor een breed publiek, een mix van typisch Nederlandse – en wereldmuziek.

De laatste jaren legt “Pekel” zich vooral toe op het maritieme repertoire. “Pekel” is een graag geziene gast op buitenlandse maritieme festivals. De groep is een bijzondere kruising tussen de muzikanten op een schilderij van Breughel en de shantymen van een driemaster. Hun laatste CD “DELTA” is een voorbeeld van deze mix.

Pekel bestaat uit: John Bazuijnen (zang, gitaar en bas) Erno Korpershoek (zang en accordeon), Peter Moree (zang, fluit, doedelzak, gitaar, bouzouki en lepels) en Theo Schuurmans (zang, fluiten, doedelzakken en percussie).

Het concert van “Pekel” vindt plaats op zondag 10 december in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur.

 

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

Voor de komende maand staat een optreden van “Taaftere” gepland. Zij brengen Cajun-muziek met humoristische Brabantse teksten. Op de website www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.