Op 1 april jl. speelde de groep Folkcorn op het 1-aprilfeest in Brielle. Dit bracht de mensen van FolkClub Brielle op het idee om een themajaar te organiseren onder de titel “Nederlands of wat er op lijkt…” Het seizoen 23-24 wordt gevuld met Nederlandse muziek, Nederlandse taal en aanverwante dialecten.

De eerste groep die het thema gaat invullen is Folkcorn. Al 50 jaar speelt Folkcorn traditionele Nederlandse en Vlaamse volksmuziek. Van de oorspronkelijke groepssamenstelling zijn nu nog Marja van der Zee (zang, trom) en Jitze Kopinga (zang, gitaar) overgebleven. In 1978 kwam Laurens van der Zee de groep versterken. In 1990 voegde Anneke Rot (zang, accordeon) zich bij het trio. In deze bezetting speelt Folkcorn sindsdien en maakte daarmee een viertal cd’s. Een vijfde (dubbel-)cd rolde onlangs van de persen onder de titel Blijschap. De twee cd’s met elk twaalf nummers zijn gestoken in een boek op cd-formaat, waarin de geschiedenis van Folkcorn wordt beschreven.

Er is  geput uit de zowat 1000 melodieën omvattende verzameling “Oude en nieuwe Hollantse boeren-lieties en contredansen”, voor liefhebbers van Nederlandse volksmuziek een heerlijke speeltuin.

Het concert van “Folkcorn” vindt plaats op zondag 8 oktober in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

Voor de komende maand staat een optreden van “Twee violen en een Bas” gepland. Zij brengen muziek uit de 17e -eeuwse herbergen ten gehore.

Op de website www.folkclubbrielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.