FolkClub Brielle opent het kalenderjaar met een optreden van groep “Taaftere”. De mannen van “Taaftere” zingen en spelen eigen liedjes, muziek met invloeden vanuit folk, pop, jazz, Tex-Mex en cajunmuziek (drie bandleden spelen ook in de bekende cajunband Captain Gumbo).

“Taaftere” bestaat zo’n 8 jaar en heeft inmiddels veel optredens gedaan variërend van muziekcafés, culturele centra tot huiskamerconcerten, openluchtfestivals en nationale en regionale radio.

Zij zingen over leven en dood, liefde, lol en de wereld…., maar ook over gewone dingen als maïsvelden, kakmadammen, hun neef met ADHD, over  toeval  in het leven, de onsterfelijkheid van de Helmonder, over oude liefjes waar het slecht mee afliep,  luxeproblemen in verband met partnerkeuze, de dood van een lieve vriend, kortom over alles wat ons en anderen zo bezighoudt.  Allemaal eigen repertoire, van uitbundige meezingers tot ingetogen luisterliederen waarbij je in het publiek een traan kunt horen vallen en met tussendoor goede verhalen.

“Taaftere” bestaat uit Mark Söhngen: zang, accordeon, trekharmonica; Mario van der Linden: zang, gitaar; Joost Witte: zang, percussie en  Jan van den Berg: contrabas.

Het concert van “Taaftere” vindt plaats op zondag 14 januari in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3. Het concert begint om 15.00 uur.

Kaarten zijn te verkrijgen bij boekhandel “Hoofdstuk EEN”, Nobelstraat 16 te Brielle en tegen contante betaling bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (06-30369348) of via de email: folkclubbrielle@outlook.com. De entreeprijs bedraagt 12 euro, inclusief een kopje koffie of thee.

Voor de komende maand staat een optreden van “Nanne en Ankie” gepland. Zij brengen maritieme liederen in het Fries.

NB: Foto: Barry Rooijakers